Væggelus

 

Væggelus

Væggelus også kaldet væggetøj er i familie med tæger og lever udelukkende af blod – menneske blod. Denne lille vampyr er flad og kun 6 mm lang, men den kan forårsage store ubehageligheder hos værten. Skulle man være ”heldig” at få øje på én, så er man ikke i tvivl, om den lige har spist, for så er den vokset markant i tykkelse. Væggelus er aktive om natten og finder gemmesteder i de mindste små revner. Deres bid er som loppebid, der kan fremkalde hævelser og give kløe, men der er ikke nogen større risiko for at blive inficeret med sygdomme. Hvis man vågner om morgenen med bidemærker og kløe, så er den lille vampyr flyttet ind.

Væggelus blev næsten udryddet i DK for 50 år siden, men de ferierejser har bragt dem tilbage. Man kan forsøge at udrydde væggelus med insektgift, men det har vist sig. at de nemt udvikler resistens over for disse.

Vil du vide mere om væggelus, så klik på linket til Jordbrugsvidenskabelige fakultet, Aarhus Universitet

Bekæmpelse

Vi bekæmper med damp med giftfrie varmebehandlinger, nedfrysning ( -18º), opvarmning (+50º) samt sprøjtemidler. Som nævnt er væggelus blevet meget resistente overfor bekæmpelsesmidler, så for at opgaven bliver løst på den mest optimale måde, er det altid et spørgsmål om et samarbejde mellem dig og os.

Kontakt os på telefon 70 20 88 90 eller klik på: Kontakt

Bekæmpelse af væggelus kræver minimum to behandlinger a kr. 1500,- ekskl. moms (To behandlinger med 7-14 dages interval.)

40 13 66 56
kontakt@skadedyrs-specialisten.dk
Telefon:
Mailadresse: