Mus

 

Mus

Der findes flere arter mus i DK. De fleste lever i naturen og er bare en del af fødekæden. I DK er der to arter (husmus og halsbåndmus), som flytter ind i vores boliger og giver os problemer i vores hjem. I vores udebygninger er der dog flere arter gnavere, som kan gøre livet lidt surt.

Husmusen er typisk den, der hyppigst forvolder størst skade. Den lille gnaver er omkring 8-9 cm og pelsen er grå med en lys mave og bryst. Halsbåndmusen er brun på oversiden og hvid på undersiden og er lidt større end husmusen. Husmusen får 7-8 kuld om året med helt op til 15 unger i hvert kuld. Husmusen søger vinterkvartering om efteråret, hvor den søger varme og føde.

Husmusen gnaver i stort alt – undtaget meget hårde materialer som glas og metal. Derfor kan ødelæggelserne være meget omfattende. Når musen går i vores fødevarer opstår der naturligvis en stor sundhedsrisiko. Desuden går det også udover fx møbler, bygningsdele og ikke mindst el-installationer, hvorved der kan opstå brandfare.

Har man mistanke om at man har fået mus i boligen, er det et sikkert tegn på mus, hvis der begynder at ligge små sorte ”piller” samt mystiske huller i poser og papæsker.

Vil du vide mere om mus, så klik på linket til Jordbrugsvidenskabelige fakultet, Aarhus Universitet

Bekæmpelse

Vi bekæmper med fælder og depoter.

Kontakt os på telefon 70 20 88 90 eller klik på: Kontakt

Prisen for bekæmpelse af mus er fra kr. 1.500,- ekskl. moms. Serviceaftaler fra kr. 2.000,- ekskl. moms

40 13 66 56
kontakt@skadedyrs-specialisten.dk
Telefon:
Mailadresse: