Muldvarper

 

Muldvarper

Muldvarpen (Talpa europaea) findes de fleste steder i danmark- bornholm, amager, ærø, læsø, anholdt ,samsø, og mors foruden den sydlige del af thy og flere mindre øer er dog gået fri- og den er et af de mest særprægede dyr i vor fauna. Dyrene ses sjældent, men deres muldskud kender alle. Muldvarpen høre ligesom pindsvin og spidsmus til gruppen af insektæder.
Den har sort pels, som er udformet, så den nemt kan både kravle forlæns og baglæns. Muldvarpen bliver 15-16 cm lang og kendes på dens spidse snude og meget små øjne samt de luffelignede forben og meget korte hale. Den er næsten blind og lever det meste af sit liv nede i jorden, hvor den lever af fortrinsvis regnorme, insekter og larver. Den formerer sig ikke så hurtigt som mus og rotter; et kuld om året med 4-5 unger, men er til gengæld meget ihærdig, når det gælder ”havearbejde”

Dens lange gange – op til et par hundrede meter – og skud er meget ødelæggende og irriterende for de fleste haveejere. Derfor gælder det om at få dem udryddet hurtigst muligt, så skaden begrænses.

Vil du vide mere om muldvarper, så klik på linket til Jordbrugsvidenskabelige fakultet, Aarhus Universitet

Bekæmpelse

• Jævne skud
• Fælder sat ned i dyrets gangsystem er en metode, som alle kan og må anvende
• I erhvervsmæssig sammenhæng brug af fosforbrinteudviklendene midler, kun må og kan udføres af personer med særlig tilladelse.

Kontakt os på telefon 70 20 88 90 eller klik på: Kontakt

40 13 66 56
kontakt@skadedyrs-specialisten.dk
Telefon:
Mailadresse: