Lopper

 

Lopper

Har din hund eller kat lopper er det sandsynligvis kattelopper. Kattelopper er meget mere udbredt end hundelopper – også på hunde. Menneskelopper er stortset udryddet, fordi vi i dag har det mere rent og tørt i vores hjem.

Kattelopper er parasitter og er små sortbrune vingeløse insekter, der bliver op til 3mm. De har 6 ben, hvor de bageste par er springben. Lopper kan hoppe på mennesker og bide og suge blod, men kræver oftest et værtsdyr (hund eller kat) for at kunne formere sig og overleve. Loppen lægger op til 50 æg af gangen i værtsdyrets pels. Æggene er glatte og falder af værtent, de udvikler sig nu til larver som bliver til pupper i kokoner. Loppen færdigudvikles og er klar, når et nyt (eller samme) værtsdyr kommer forbi. Derfor skal en loppekur altid følges op med grundig rengøring.

Vil du vide mere om kattelopper, så klik på linket til Jordbrugsvidenskabelige fakultet, Aarhus Universitet

Bekæmpelse

Kilden (Hunden eller katten) skal være i behandling mod lopper for at vores behandling af omgivelserne kan få brudt den onde cirkel med: Lopper – æg – larver – (nye) lopper.

Kontakt os på telefon 70 20 88 90 eller klik på: Kontakt

Bekæmpelse af lopper kræver minimum to behandlinger a kr. 1500,- ekskl. moms (To behandlinger vil typisk være tilstrækkelig)

40 13 66 56
kontakt@skadedyrs-specialisten.dk
Telefon:
Mailadresse: